Thaispett med kyckling
Ikväll gjorde jag dessa kycklingspett med asiatiska smaker. Först en smakrik marinad där de får gotta sig en stund och sen pang på grillen. Mumsfilibaba!
Ingredienser: 4 portioner
4 kycklingfiléer
2 msk sesamolja
3 msk rapsolja
3 msk Japansk soja
Rivet skal från 1 lime
Limesaft från en lime
1 msk riven ingefära
1/2 finhackad röd chili eller lite chiliflakes
0,5 msk flytande honung
2 vitlöksklyftor, pressade
Sesamfrö till garnering
Gör så här:
Blanda sesamolja, rapsolja, honung, soja och lime i en skål.
Pressa vitlöken och riv ingefäran.
Hacka chilin och blanda ihop allting.
Skär filéerna så stora du vill ha dem och lägg i marinaden och låt marinera minst 1 timme.
Grilla spetten tills dom fått fin färg och är genomgrillade.
Strö över sesamfrön precis innan servering