Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Frukost chaffles

Ostiga våfflor (chaffles) toppade med stekt ägg och krispigt bacon. En så god frukost och bra start på dagen.

Ingredienser

Chaffles

  • 4 ägg

  • 225 g ost, riven

  • 2 msk färsk gräslök, hackad

  • salt och peppar

Topping

  • 4 ägg

  • 8 skivor bacon

  • Körsbärstomater

  • Sallad

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt på våffeljärnet.

  2. Rör ihop chafflesmeten.

  3. Stek baconskivorna i en stor stekpanna på medelhög värme tills krispiga.

  4. Smörj våffeljärnet med smör, häll lagom mycket smet i våffeljärnet.

  5. Stäng locket och grädda tills våfflan är färdig.

  6. Under tiden steker du äggen i stekpannan med baconfettet.

  7. Toppa varje chaffle med ett stekt ägg och baconskivor. Servera med sallad och cocktailtomater.

See this content in the original post