Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Mustig tomatsås

En god och mustig tomatsås som passar att servera till pasta, ris, köttbullar eller varför inte friterade fiskbollar!

Ingredienser:

  • 500 g krossade tomater konserverade eller färska

  • 1 - 2 schalottenlökar

  • 1 vitlöksklyfta

  • 2 msk olivolja

  • 2 msk tomatpuré

  • salt

  • svartpeppar

  • 1 tsk socker

  • 1/2 dl strimlad färsk basilika

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Använder man färska tomater ska de skållas, skalas, kärnas ur och hackas.

  2. Finhacka lök och vitlök. Fräs detta i oljan i en kastrull tills löken är blank.

  3. Häll i tomaterna och rör ner tomatpurén. Koka tomatsåsen i minst 45 minuter på svag värme under lock. Smaka av med salt och peppar samt en aning socker. Vänd ner basilikan i den färdiga såsen.

  4. Servera till pasta, ris, köttbullar eller varför inte friterade fiskbollar!

See this content in the original post