Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Lasagne

Köttfärssås

  • 1 gul lök

  • 3 klyftor vitlök

  • 1 msk olivolja

  • 500 g köttfärs

  • 1 tsk torkad basilika

  • 1 tsk torkad oregano

  • 3 msk tomatpuré

  • 1 msk balsamvinäger

  • 400 g krossade tomater

  • 4 dl vatten

  • 2 tärningar grönsaksbuljong

  • Salt och peppar

  • 500 g lasagneplattor

Bechamelsås

  • 100 g smör

  • Knappt 1 dl vetemjöl

  • 8 dl mjölk

  • Ca 2 dl riven ost

  • Salt och peppar

See this content in the original post

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt. Tillsätt basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Fräs ytterligare 20 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme ca 10 min.

3. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt hälften av osten och smaka av såsen med salt och vitpeppar.

4. Lasagne: Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i 3 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor, bechamelsås och resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 30 min.

See this content in the original post