Lasagne
Köttfärssås
1 gul lök
1 msk olivolja
500 g köttfärs
1 tsk torkad basilika
1 tsk torkad oregano
3 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
400 g krossade tomater
4 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
Salt och peppar
Bechamelsås
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Köttfärssås: Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt. Tillsätt basilika, oregano, tomatpuré och balsamvinäger. Fräs ytterligare 20 sek under omrörning. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Krydda med salt och peppar efter smak. Låt köttfärssåsen puttra på svag värme ca 10 min.
3. Bechamelsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ut mjölet i det smälta smöret och tillsätt mjölken lite i taget. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Tillsätt hälften av osten och smaka av såsen med salt och vitpeppar.
4. Lasagne: Varva bechamelsås, lasagneplattor och köttfärssås i 3 lager. Avsluta med ett lager lasagneplattor, bechamelsås och resten av den rivna osten. Sätt in i ugnen ca 30 min.