Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Krämig pasta med bacon och champinjoner

En snabb och enkel pastarätt som är så krämig och smakrik. Ibland byter jag ut bacon mot de köttrester jag har i kylen. Inget ska förgås!

Ingredienser 

  • Pasta för 4 personer

  • Olja till stekning

  • 1 gul lök, finhackad

  • 8-10 champinjoner, finhackade

  • 2 vitlöksklyftor, pressade

  • 300 g bacon, finskuren

  • 1/2 dl persilja, finhackad

  • 400 g krossade tomater
    5 dl grädde
    1 msk tomatpuré
    pastavatten

Garnering 
Persilja och parmesan

See this content in the original post

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet (glöm ej att salta vattnet ordentligt)

  2. Hetta upp en stekpanna och tillsätt lite olja. Ha i löken och låt svettas lite.

  3. Tillsätt champinjoner, bacon och vitlök och låt stekas.

  4. Tillsätt persilja, tomater och häll sedan i grädden. Låt puttra i nån minut. Tillsätt tomatpuré och rör om. Häll lite pastavatten. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter tills såsen är krämig.

Servera pastan ihop med såsen och garnera persilja och riven parmesan.

See this content in the original post