Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Pasta Italy med prosciutto

När sonen kommer hem lagar han ofta den här enkla men oerhört goda rätten. Fylld av smaker som soltorkade tomater, pinjenötter, prosciutto och mozzarella.

4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g pasta (pappardelle)

  • 100 g pesto

  • 100 g soltorkade tomater

  • 1/2 rödlök

  • 100 g Buffalomozzarella

  • 100 g prosciutto

Garnering

  • pinjenötter

  • ruccola

  • flingsalt och peppar

  • olivolja

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

  3. Lyft ur pastan ur vattnet med en tång och lägg i en skål.

  4. Skär lök och tomater i strimlor.

  5. Rör ner pesto, soltorkade tomater och rödlök.

  6. Fördela i tallrikar.

  7. Garnera med prosciutto, ruccola, mozzarella och pinjenötter.

  8. Ringla över olivolja, salt och peppar.

See this content in the original post