efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Pasta Italy med prosciutto

Pasta Italy med prosciutto

När sonen kommer hem lagar han ofta den här enkla men oerhört goda rätten. Fylld av smaker som soltorkade tomater, pinjenötter, prosciutto och mozzarella.

4 portioner

Ingredienser:

  • 400 g pasta (pappardelle)

  • 100 g pesto

  • 100 g soltorkade tomater

  • 1/2 rödlök

  • 100 g Buffalomozzarella

  • 100 g prosciutto

Garnering

  • pinjenötter

  • ruccola

  • flingsalt och peppar

  • olivolja

Gör så här:

  1. Koka pastan al dente.

  2. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

  3. Lyft ur pastan ur vattnet med en tång och lägg i en skål.

  4. Skär lök och tomater i strimlor.

  5. Rör ner pesto, soltorkade tomater och rödlök.

  6. Fördela i tallrikar.

  7. Garnera med prosciutto, ruccola, mozzarella och pinjenötter.

  8. Ringla över olivolja, salt och peppar.

Girasoli, fylld med basilika och ricotta i en het tomatsås

Girasoli, fylld med basilika och ricotta i en het tomatsås