Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Spenat och baconpaj

Paj är ju alltid rätt. Den här med smaker som bacon, spenat, tomat och oliver. En perfekt kombination!

Ingredienser: 4 personer

Pajdeg

  • 150 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 msk iskallt vatten

Fyllning

  • 1 paket bacon

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 gul lök

  • 1 röd chilifrukt

  • Smör

  • 200 g bladspenat, fryst

  • 3 ägg

  • 3 dl grädde

  • 2 dl riven lagrad ost

  • salt och peppar

  • 4–6 små tomater

  • 10 oliver

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Mixa snabbt ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare.

  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och ställ i kylen 30 minuter.

  4. Strimla och stek baconet. Lägg på hushållspapper.

  5. Krama ur vätskan ur den tinade spenaten.

  6. Skala och hacka lök, chili och vitlök och fräs i smör. Tillsätt spenat och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar.

  7. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

  8. Häll spenatblandningen i pajskalet. Dela tomaterna i halvor och lägg överst.

  9. Vispa ihop grädde, ägg, salt, peppar och ost. Häll äggstanningen över fyllningen. Lägg oliver överst.

  10. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

  11. Servera med en god sallad.

See this content in the original post