efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Spenat och baconpaj

Spenat och baconpaj

Paj är ju alltid rätt. Den här med smaker som bacon, spenat, tomat och oliver. En perfekt kombination!

Ingredienser: 4 personer

Pajdeg

  • 150 g smör

  • 3 dl vetemjöl

  • 2 msk iskallt vatten

Fyllning

  • 1 paket bacon

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 gul lök

  • 1 röd chilifrukt

  • Smör

  • 200 g bladspenat, fryst

  • 3 ägg

  • 3 dl grädde

  • 2 dl riven lagrad ost

  • salt och peppar

  • 4–6 små tomater

  • 10 oliver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Mixa snabbt ihop ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare.

  3. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel och ställ i kylen 30 minuter.

  4. Strimla och stek baconet. Lägg på hushållspapper.

  5. Krama ur vätskan ur den tinade spenaten.

  6. Skala och hacka lök, chili och vitlök och fräs i smör. Tillsätt spenat och låt den fräsa med. Rör ner bacon och smaka av med salt och peppar.

  7. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

  8. Häll spenatblandningen i pajskalet. Dela tomaterna i halvor och lägg överst.

  9. Vispa ihop grädde, ägg, salt, peppar och ost. Häll äggstanningen över fyllningen. Lägg oliver överst.

  10. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills äggstanningen har stelnat.

  11. Servera med en god sallad.

IMG_2756.jpeg
IMG_2755.jpeg
Pizza med julens rester

Pizza med julens rester

Kantarellpaj

Kantarellpaj