efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Kantarellpaj

Kantarellpaj

Efter ett par timmar i skogen är korgarna fulla av svamp. Eftermiddagen ägnas åt rensning av denna dignande skörd. Jag gjorde den här goda kantarellpajen av en liten del av skörden.

Ingredienser: 6 personer

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl

  • 125 g smör

  • 3 msk iskallt vatten

Recept på glutenfri pajdeg har du här.

Fyllning

  • 1 liter färska kantareller, rensad och skuren i bitar.

  • 1 gul lök, finhackad

  • 1 pkt bacon, i bitar

  • 1/2 paprika, i småbitar

  • 2 msk smör

  • 1/2 tsk salt

  • 1/2 tsk peppar

  • 1/2 tsk paprikapulver

Äggstanning

  • 4 ägg

  • 2 dl grädde

  • 2 dl mjölk

  • 1/2 tsk cayennepeppar

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk peppar

  • 3 msk persilja, hackad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Kör alla ingredienser till pajdegen i en matberedare tills den precis går ihop.

  3. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten med en gaffel. Ställ i kylen 30 minuter.

  4. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.

  5. Fräs lök, paprika, svamp och bacon i smör i en stekpanna tills det mjuknar och får lite färg. Krydda med salt, peppar och paprikapulver. Häll i botten av pajskalet.

  6. Vispa ihop ingredienserna till äggstanningen och slå den i pajskalet.

  7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter tills den får fin färg.

  8. Garnera med lite persilja och servera med en grönsallad.

IMG_2557.jpeg
Spenat och baconpaj

Spenat och baconpaj

Krämig kycklingpaj

Krämig kycklingpaj