Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Potatistårta med viltfärs, spenat och 3 sorters ost

En festlig och god potatistårta med viltfärs, spenat och 3 sorters ost. Den är enkel att göra och passar perfekt att bjuda på om du får gäster.

Ingredienser: 4 portioner

  • Ca 500 g skalad, skivad potatis

  • Riven parmesanost

  • Salt och peppar

    Viltfärs

  • 500 g viltfärs eller blandfärs

  • 1 lök, hackad

  • 1 msk olja

  • 1/2 burk krossade tomater

  • 2 msk hackad basilika

  • salt och peppar

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1/2 tsk cayennepeppar

    Spenatröra

  • 1 påse babyspenat

  • 1 msk olja

  • 2 hackade vitlöksklyftor

  • 250 g ricottaost

  • salt och peppar

Ca 2 dl riven mozzarellaost

Garnering:

  • basilika

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och strö över riven parmesan. Lägg potatisskivorna omlott på osten över hela plåten.

3. Strö lite mer parmesan ovanpå potatisskivorna och salta och peppra.

4. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.

5. Gör färsen under tiden. Bryn lök och färs i olja i en stekpanna.

6. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Låt puttra en stund.

7. Stek spenat och vitlök på hög värme i olja 1 minut.

8. Blanda ricottaosten, spenaten och salt och peppar i en skål.

9. Ta ut potatisen ur ugnen. Bred ut spenatröran ovanpå.

10. Bred färsen över och strö över mozzarellan.

11. Rulla ihop som en rulltårta och grädda i 15 minuter till.

12. Garnera med basilika och servera med en god sallad.

See this content in the original post