efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Potatistårta med viltfärs, spenat och 3 sorters ost

Potatistårta med viltfärs, spenat och 3 sorters ost

En festlig och god potatistårta med viltfärs, spenat och 3 sorters ost. Den är enkel att göra och passar perfekt att bjuda på om du får gäster.

Ingredienser: 4 portioner

  • Ca 500 g skalad, skivad potatis

  • Riven parmesanost

  • Salt och peppar

    Viltfärs

  • 500 g viltfärs eller blandfärs

  • 1 lök, hackad

  • 1 msk olja

  • 1/2 burk krossade tomater

  • 2 msk hackad basilika

  • salt och peppar

  • 1 tsk paprikapulver

  • 1/2 tsk cayennepeppar

    Spenatröra

  • 1 påse babyspenat

  • 1 msk olja

  • 2 hackade vitlöksklyftor

  • 250 g ricottaost

  • salt och peppar

Ca 2 dl riven mozzarellaost

Garnering:

  • basilika

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och strö över riven parmesan. Lägg potatisskivorna omlott på osten över hela plåten.

processed_IMG_20200414_163711.jpg

3. Strö lite mer parmesan ovanpå potatisskivorna och salta och peppra.

4. Ställ in i ugnen ca 30 minuter.

5. Gör färsen under tiden. Bryn lök och färs i olja i en stekpanna.

6. Tillsätt tomater, salt och kryddor. Låt puttra en stund.

processed_IMG_20200414_170101.jpg

7. Stek spenat och vitlök på hög värme i olja 1 minut.

8. Blanda ricottaosten, spenaten och salt och peppar i en skål.

9. Ta ut potatisen ur ugnen. Bred ut spenatröran ovanpå.

processed_IMG_20200414_171228.jpg

10. Bred färsen över och strö över mozzarellan.

processed_IMG_20200414_171446.jpg

11. Rulla ihop som en rulltårta och grädda i 15 minuter till.

12. Garnera med basilika och servera med en god sallad.

processed_IMG_20200414_175555-01.jpeg
Gratinerad sötpotatispure

Gratinerad sötpotatispure

Kycklingpanna med potatis och grönsaker

Kycklingpanna med potatis och grönsaker