Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Spicy rice

Ett enkelt ris med mycket smak och hetta. Riset kokas med grönsaker och kryddor och blir väldigt saftigt så ingen sås behövs göras.

Ingredienser: 4 portioner

  • 3 dl ris

  • 6 dl vatten

  • 1 msk olivolja

  • 1/2 lök, finhackad

  • 1/2 röd paprika

  • 1/2 tsk salt

  • 2 kycklingbuljongtärningar

  • 1 dl gröna ärtor

  • 1/2 tsk spiskummin

  • 1/2 tsk gurkmeja

  • 1/2 tsk paprikapulver

  • Lite chilipulver

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Hetta upp oljan i en stekpanna och tillsätt lök, paprika, 1 kycklingbuljongtärning, spiskummin, chilipulver, salt och paprikapulver. Bryn i 3-5 minuter.

  2. Häll i riset och stek det också ca 1 minut.

  3. Tillsätt vattnet, gurkmeja och den andra kycklingbuljongtärningen.

  4. Koka upp, tillsätt ärtorna och lägg på locket. Låt sjuda ca 15-20 minuter.

  5. Servera och njut med tex skivad chorizo eller Jerk kyckling.

See this content in the original post