Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Ramensoppa med kyckling och jordnötter

Ramen finns ju i så många varianter och olika recept. Både de med en buljong som görs från grunden till den här enkla varianten med färdig kycklingbuljong. Idag gjorde jag till mig lite extra i alla fall och gjorde picklade ägg som fått ligga i marinad sen imorse! Det finns en uppsjö av olika nudlar men se till att använda ramennudlar. De är så goda!

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer

  • 200 g ramennudlar

  • 4 ägg

  • 5 dl kycklingbuljong

  • 1 burk kokosmjölk

  • 3 msk japansk soja

  • 2 finhackade vitlöksklyftor

  • 2 msk fisksås

  • 2 msk honung

  • 1/2 dl jordnötssmör

  • 2 tsk röd currypasta

  • 2 grovt skurna pak choi

  • 8 champinjoner (skivor)

  • 1 röd paprika (bitar)

  • 1 msk färsk ingefära (riven)

  • 1 vitlöksklyfta (pressad)

  • saft från 1 lime

Garnering

  • Koriander

  • Salladslök

  • Hackade jordnötter

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Gör äggen gärna några dagar innan men i alla fall några timmar innan servering. Recept har du här.

  2. Koka upp kycklingbuljong och kokosmjölk. Tillsätt soja, fisksås, honung, röd currypasta, jordnötssmör, kyckling, skuren i bitar, paprika, champinjoner, vitlök och ingefära. Låt koka tills kycklingen nästan är klar. Lägg då i nudlarna och pak choi och koka tills de är mjuka. Smaksätt med limejuice. Garnera med koriander, hackade jordnötter och de picklade äggen.

See this content in the original post