Ramensoppa med kyckling och jordnötter
Ramen finns ju i så många varianter och olika recept. Både de med en buljong som görs från grunden till den här enkla varianten med färdig kycklingbuljong. Idag gjorde jag till mig lite extra i alla fall och gjorde picklade ägg som fått ligga i marinad sen imorse! Det finns en uppsjö av olika nudlar men se till att använda ramennudlar. De är så goda!
Ingredienser
4 st kycklingfiléer
200 g ramennudlar
4 ägg
5 dl kycklingbuljong
1 burk kokosmjölk
3 msk japansk soja
2 finhackade vitlöksklyftor
2 msk fisksås
2 msk honung
1/2 dl jordnötssmör
2 tsk röd currypasta
2 grovt skurna pak choi
8 champinjoner (skivor)
1 röd paprika (bitar)
1 msk färsk ingefära (riven)
1 vitlöksklyfta (pressad)
saft från 1 lime
Garnering
Koriander
Salladslök
Hackade jordnötter
Gör så här:
Gör äggen gärna några dagar innan men i alla fall några timmar innan servering. Recept har du här.
Koka upp kycklingbuljong och kokosmjölk. Tillsätt soja, fisksås, honung, röd currypasta, jordnötssmör, kyckling, skuren i bitar, paprika, champinjoner, vitlök och ingefära. Låt koka tills kycklingen nästan är klar. Lägg då i nudlarna och pak choi och koka tills de är mjuka. Smaksätt med limejuice. Garnera med koriander, hackade jordnötter och de picklade äggen.