efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Ramensoppa med kyckling och jordnötter

Ramensoppa med kyckling och jordnötter

Ramen finns ju i så många varianter och olika recept. Både de med en buljong som görs från grunden till den här enkla varianten med färdig kycklingbuljong. Idag gjorde jag till mig lite extra i alla fall och gjorde picklade ägg som fått ligga i marinad sen imorse! Det finns en uppsjö av olika nudlar men se till att använda ramennudlar. De är så goda!

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer

  • 200 g ramennudlar

  • 4 ägg

  • 5 dl kycklingbuljong

  • 1 burk kokosmjölk

  • 3 msk japansk soja

  • 2 finhackade vitlöksklyftor

  • 2 msk fisksås

  • 2 msk honung

  • 1/2 dl jordnötssmör

  • 2 tsk röd currypasta

  • 2 grovt skurna pak choi

  • 8 champinjoner (skivor)

  • 1 röd paprika (bitar)

  • 1 msk färsk ingefära (riven)

  • 1 vitlöksklyfta (pressad)

  • saft från 1 lime

Garnering

  • Koriander

  • Salladslök

  • Hackade jordnötter

Gör så här:

  1. Gör äggen gärna några dagar innan men i alla fall några timmar innan servering. Recept har du här.

  2. Koka upp kycklingbuljong och kokosmjölk. Tillsätt soja, fisksås, honung, röd currypasta, jordnötssmör, kyckling, skuren i bitar, paprika, champinjoner, vitlök och ingefära. Låt koka tills kycklingen nästan är klar. Lägg då i nudlarna och pak choi och koka tills de är mjuka. Smaksätt med limejuice. Garnera med koriander, hackade jordnötter och de picklade äggen.

IMG_1878.jpeg
IMG_20200305_171844-01.jpeg
Fisksoppa med kräftost och saffran

Fisksoppa med kräftost och saffran

Linssoppa på sötpotatis och morot

Linssoppa på sötpotatis och morot