Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Siciliansk fisksoppa

En festlig fisksoppa med smak av selleri, fänkål, sötpotatis och tomat. Servera med ett gott focacciabröd!

Ingredienser: 6 portioner

  • 1 röd lök

  • 2 stavar stjälkselleri

  • ½ fänkål

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 röd chili

  • 2 msk olivolja

  • 1 1/2 dl vitt vin

  • 800 g krossade tomater

  • 1 sötpotatis

  • 5 dl fiskbuljong

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • 1 nypa socker

  • 300 g laxfilé

  • 400 g torskfilé

  • 12 st stora räkor

  • 1 citron, halva att pressa och andra halvan att garnera med

  • Persilja, att garnera med

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Finhacka lök, selleri, fänkål, vitlök och chili. Skär sötpotatisen i små bitar.

  2. Hetta upp oljan i en gryta och bryn grönsakerna tills de är mjuka.

  3. Tillsätt sötpotatis, vin, tomater och fiskbuljong och låt koka upp. Sätt på ett lock och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.

  4. Tillsätt salt, peppar, socker och citronsaft från halva citronen.

  5. Dela fisken i småbitar och tillsätt den i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter tills fisken är klar.

  6. Smaka av soppan och tillsätt mer salt, peppar eller citron om det behövs.

  7. Lägg i räkorna sista minuten och garnera med citronklyftor och hackad persilja. Servera med ett gott focacciabröd.

See this content in the original post