Siciliansk fisksoppa
En festlig fisksoppa med smak av selleri, fänkål, sötpotatis och tomat. Servera med ett gott focacciabröd!
Ingredienser: 6 portioner
1 röd lök
2 stavar stjälkselleri
½ fänkål
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
2 msk olivolja
1 1/2 dl vitt vin
800 g krossade tomater
1 sötpotatis
5 dl fiskbuljong
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 nypa socker
300 g laxfilé
400 g torskfilé
12 st stora räkor
1 citron, halva att pressa och andra halvan att garnera med
Persilja, att garnera med
Gör så här:
Finhacka lök, selleri, fänkål, vitlök och chili. Skär sötpotatisen i små bitar.
Hetta upp oljan i en gryta och bryn grönsakerna tills de är mjuka.
Tillsätt sötpotatis, vin, tomater och fiskbuljong och låt koka upp. Sätt på ett lock och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.
Tillsätt salt, peppar, socker och citronsaft från halva citronen.
Dela fisken i småbitar och tillsätt den i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter tills fisken är klar.
Smaka av soppan och tillsätt mer salt, peppar eller citron om det behövs.
Lägg i räkorna sista minuten och garnera med citronklyftor och hackad persilja. Servera med ett gott focacciabröd.