efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Siciliansk fisksoppa

Siciliansk fisksoppa

En festlig fisksoppa med smak av selleri, fänkål, sötpotatis och tomat. Servera med ett gott focacciabröd!

Ingredienser: 6 portioner

  • 1 röd lök

  • 2 stavar stjälkselleri

  • ½ fänkål

  • 3 vitlöksklyftor

  • 1 röd chili

  • 2 msk olivolja

  • 1 1/2 dl vitt vin

  • 800 g krossade tomater

  • 1 sötpotatis

  • 5 dl fiskbuljong

  • 1 tsk salt

  • 1/2 tsk svartpeppar

  • 1 nypa socker

  • 300 g laxfilé

  • 400 g torskfilé

  • 12 st stora räkor

  • 1 citron, halva att pressa och andra halvan att garnera med

  • Persilja, att garnera med

processed_IMG_20200421_161637.jpg

Gör så här:

  1. Finhacka lök, selleri, fänkål, vitlök och chili. Skär sötpotatisen i små bitar.

  2. Hetta upp oljan i en gryta och bryn grönsakerna tills de är mjuka.

  3. Tillsätt sötpotatis, vin, tomater och fiskbuljong och låt koka upp. Sätt på ett lock och låt sjuda på låg värme i ca 30 minuter.

  4. Tillsätt salt, peppar, socker och citronsaft från halva citronen.

  5. Dela fisken i småbitar och tillsätt den i grytan. Låt sjuda ca 10 minuter tills fisken är klar.

  6. Smaka av soppan och tillsätt mer salt, peppar eller citron om det behövs.

  7. Lägg i räkorna sista minuten och garnera med citronklyftor och hackad persilja. Servera med ett gott focacciabröd.

processed_IMG_20200421_171202.jpg
processed_IMG_20200421_171717.jpg
processed_IMG_20200421_180041-01.jpeg
Kräftsoppa

Kräftsoppa

Pumpasoppa med rosmarinscones

Pumpasoppa med rosmarinscones