Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Rabarberchutney

Av de sista rabarberna gjorde jag en till sats chutney då de första burkarna gick åt i en rasande fart. Så gott till det grillade köttet, kycklingen eller som smaksättning när du gör sås, både varm och kall.

Ingredienser: ca 10 dl / 2 glasburkar

  • 600 g rabarber, skivade i centimeterstora bitar

  • 2 rödlökar, finhackade

  • 1 msk ättika

  • 1 dl vatten

  • 5 dl socker

  • 1 msk färskriven ingefära

  • 1/2 röd chili, finhackad

  • 6-8 torkade aprikoser, finhackade eller 1/2 dl torkade russin/tranbär

  • 2 msk curry

  • 1 nypa salt

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Blanda rabarber, rödlök, ättika, vatten, socker, ingefära, chili och aprikoser i en kastrull.

  2. Låt koka upp och tillsätt curry och salt.

  3. Låt koka under cirka 25-35 minuter, rör om då och då så det inte bränns vid.

  4. Häll i glasburkar som du steriliserat. Det gör du genom att noggrant diska glasburkarna och locken. Sedan ställer du dem i ugnen på 125 grader i 10 minuter.

  5. Låt svalna och förvara sen i kylen.

See this content in the original post