efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Rabarberchutney

Rabarberchutney

Av de sista rabarberna gjorde jag en till sats chutney då de första burkarna gick åt i en rasande fart. Så gott till det grillade köttet, kycklingen eller som smaksättning när du gör sås, både varm och kall.

Ingredienser: ca 10 dl / 2 glasburkar

  • 600 g rabarber, skivade i centimeterstora bitar

  • 2 rödlökar, finhackade

  • 1 msk ättika

  • 1 dl vatten

  • 5 dl socker

  • 1 msk färskriven ingefära

  • 1/2 röd chili, finhackad

  • 6-8 torkade aprikoser, finhackade eller 1/2 dl torkade russin/tranbär

  • 2 msk curry

  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Blanda rabarber, rödlök, ättika, vatten, socker, ingefära, chili och aprikoser i en kastrull.

  2. Låt koka upp och tillsätt curry och salt.

  3. Låt koka under cirka 25-35 minuter, rör om då och då så det inte bränns vid.

  4. Häll i glasburkar som du steriliserat. Det gör du genom att noggrant diska glasburkarna och locken. Sedan ställer du dem i ugnen på 125 grader i 10 minuter.

  5. Låt svalna och förvara sen i kylen.

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Ramenägg     Ajitsuke Tamago

Ramenägg Ajitsuke Tamago

Tomatmarmelad med smak av kokos

Tomatmarmelad med smak av kokos