Ramenägg Ajitsuke Tamago
De här picklade äggen är en klassiker till Ramensoppa. Så goda och smakrika och med en fin gyllenbrun färg.
Ingredienser:
6-8 ägg
1 dl soja
1/2 dl mirin
1/2 dl sake
1 stjärnanis
(1 shiitakesvamp)
(Katshuobushi, torkad, rökt fisk)finns i asiatiska affärer eller på nätet att beställa. Flingorna har en rik umamismak är en oersättlig smaksättare i det japanska köket.
Gör så här:
Stick ett hål i botten på varje ägg.
Koka upp en kastrull med vatten och koka äggen 6 minuter. Lägg äggen i en skål kallt vatten med is och låt äggen kallna.
Ta fram en skål och blanda ihop soja, mirin, sake och 5 dl vatten. För extra smak tillsätt gärna shiitakesvamp och katshuobushi. Lägg i de skalade äggen och låt marinera i 48 timmar.