efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Ramenägg     Ajitsuke Tamago

Ramenägg Ajitsuke Tamago

De här picklade äggen är en klassiker till Ramensoppa. Så goda och smakrika och med en fin gyllenbrun färg.

Ingredienser:

  • 6-8 ägg

  •  1 dl soja

  • 1/2 dl mirin

  • 1/2 dl sake

  • 1 stjärnanis

  • (1 shiitakesvamp)

  • (Katshuobushi, torkad, rökt fisk)finns i asiatiska affärer eller på nätet att beställa. Flingorna har en rik umamismak är en oersättlig smaksättare i det japanska köket.

IMG_1877.jpeg

Gör så här:

  1. Stick ett hål i botten på varje ägg.

  2. Koka upp en kastrull med vatten och koka äggen 6 minuter. Lägg äggen i en skål kallt vatten med is och låt äggen kallna.

  3. Ta fram en skål och blanda ihop soja, mirin, sake och 5 dl vatten. För extra smak tillsätt gärna shiitakesvamp och katshuobushi. Lägg i de skalade äggen och låt marinera i 48 timmar.

IMG_1894.jpeg
IMG_1892.jpeg
IMG_1893.jpeg
IMG_1878.jpeg
Rabarbersirap

Rabarbersirap

Rabarberchutney

Rabarberchutney