efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Rabarbersirap

Rabarbersirap

Rabarbersirap är bästa smaksättaren i många drinkar, utspädd till saft eller ringlad över vaniljglassen. Jättelätt att göra och står sig länge i kylskåpet.

Ingredienser:

  • 600 g rabarber

  • 4 dl strösocker

  • 4 dl vatten

  • (Några droppar röd hushållsfärg om dina rabarber inte ger så röd färg. Det är olika från sort till sort)

Gör så här:

  1. Skär ner rabarbern i bitar och lägg i en kastrull.

  2. Tillsätt socker och vatten.

  3. Koka i ca 15 minuter.

  4. Sila bort rabarbern och koka ihop saften i en kastrull ca 20-30 minuter tills den blir lite tjockflytande. Den tjocknar lite till när den kallnar.

  5. Häll upp på en flaska och förvara i kylskåp.

  6. Recept på en god rabarbermojito hittar du här.

Inlagd djungelgurka

Inlagd djungelgurka

Ramenägg     Ajitsuke Tamago

Ramenägg Ajitsuke Tamago