Mat & Pyssel Bloggen

View Original

Rabarbersirap

Rabarbersirap är bästa smaksättaren i många drinkar, utspädd till saft eller ringlad över vaniljglassen. Jättelätt att göra och står sig länge i kylskåpet.

Ingredienser:

  • 600 g rabarber

  • 4 dl strösocker

  • 4 dl vatten

  • (Några droppar röd hushållsfärg om dina rabarber inte ger så röd färg. Det är olika från sort till sort)

See this content in the original post

Gör så här:

  1. Skär ner rabarbern i bitar och lägg i en kastrull.

  2. Tillsätt socker och vatten.

  3. Koka i ca 15 minuter.

  4. Sila bort rabarbern och koka ihop saften i en kastrull ca 20-30 minuter tills den blir lite tjockflytande. Den tjocknar lite till när den kallnar.

  5. Häll upp på en flaska och förvara i kylskåp.

  6. Recept på en god rabarbermojito hittar du här.

See this content in the original post