Chocolate chip cookies med havssalt
Amerikanska småkakor med choklad och en touch av havssalt ovanpå. Perfekta att ha i frysen och ta fram till fikat eller packa med i picknickkorgen.
Ingredienser: ca 25 stora kakor eller 50 små
200 g smör, rumsvarmt
4 dl brunt farinsocker
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
6 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
250 g mörk choklad, hackad i mindre bitar
Havssalt att strössla ovanpå
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Vispa smör, farinsocker, strösocker och vaniljsocker krämigt.
Blanda i äggen ett i taget.
Blanda ihop vetemjöl, havregryn och bikarbonat och arbeta in i smeten.
Blanda sist i den hackade chokladen.
Rulla smeten till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Platta till bollarna något och strö över lite havssalt.
Grädda dom ca 12-15 minuter beroende på hur stora du gör dom De ska vara lite sega i mitten.