Budapestrulle
Älskar den här Budapestrullen. Nötmaräng med vispad grädde och mandarinklyftor. Du kan ju även fylla med bär efter säsong om du vill.
Ingredienser:
6 äggvitor
3 dl strösocker
50 g marsanpulver
100 g hasselnötter
Fyllning:
4 dl vispgrädde
1 burk mandariner
Garnering:
Mörk choklad
Gör så här:
Kör nötter och marsanpulver i en matberedare tills nötterna är finhackade.
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret lite i taget under tiden du fortsätter vispa. Det är klart när bunken går att vända upp och ner utan att smeten åker ur.
Vänd försiktigt ner nötblandningen utan att vispa.
Bred ut eller ännu bättre spritsa ut 9-10 längder på ett bakplåtspapper. Då spricker inte tårtan så lätt när du rullar den sen.
Grädda mitt i ugnen på 175° ca 20-25 minuter.
Låt botten svalna ett par minuter och stjälp sedan upp den på ett nytt bakplåtspapper och låt svalna under bakduk.
Vispa grädden ganska fast och bred ut på nötmarängen.
Låt mandarinklyftorna rinna av innan du fördelar dom över grädden.
Rulla ihop försiktigt.
Smält lite mörk choklad och ringla över tårtan. Ställ in i kylen innan servering.