efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Djävulswok med kyckling

Djävulswok med kyckling

En kycklingwok med riktigt mycket hetta. Man kan servera såsen bredvid så var och en kan justera sin egen styrka på maten om man vill. Här hemma gillar hela familjen stark mat så vi gör alltid dubbel sats och den mesta såsen kör jag på kycklingen i ugnen, lite steker jag nudlarna i och resten får bli vid sidan av! Wok är ju perfekt kylskåpsrens. Ta de grönsaker du har, det måste ju inte vara exakt samma som jag har skrivit.

Ingredienser: 4 portioner

  • 4 kycklingfiléer

  • 2 paket äggnudlar

  • 2 tsk japansk soja

  • Rapsolja att steka i

  • 1 gul paprika

  • 1 röd paprika

  • 1 rödlök

  • 2 morötter

  • 6 champinjoner

  • 1/2 aubergine

  • 1 näve bladspenat

  • 1 näve färsk koriander

  • Rostade sesamfrön

Djävulssås:

  • 2 vitlöksklyftor, pressade

  • 1 msk riven ingefära

  • 2 msk japanskt soja

  • 1/2 dl sweet chilisås

  • 1 tsk curry

  • 1 msk röd currypasta

  • 1 msk paprikapulver

  • 1 msk honung

  • Salt och peppar

  • saft av 1/2 citron

Gör så här:

  1. Börja med att blanda samtliga ingredienser till marinaden i ett skål.

  2. Sätt ugnen på 200°.

  3. Värm upp en stekpanna och bryn filéerna i oljan på båda sidor ca 2 min.

  4. Lägg över filéer på en ugnsform och häll över marinaden. Gratinera in i ugnen i ca 15 min.

  5. Skala och skär löken i klyftor. Skär paprikan, svamp, aubergine i mindre bitar och morötter i stavar.

  6. Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna några min. Ha i spenat och koriander på slutet. Krydda med salt och peppar Lägg sedan i en skål.

  7. Koka upp vatten och lägg i nudlar, låt nudlar stå i kokt vatten i ca 5 min ( utan att kokas). Sila av vattnet och stek dem några min i samma stekpanna som du stekte grönsakerna. Smaksätt med soja eller med lite av djävulssåsen.

  8. Ta ut filéerna och skär i skivor.

  9. Lägg upp nudlar, grönsaker på en serveringsfat. Fördela kycklingfilén ovanpå.

  10. Strö över rostade sesamfrön och servera gärna med extra djävulssås.

Stekt fläsk med löksås

Stekt fläsk med löksås

Kardemummakakor med rabarbersylt

Kardemummakakor med rabarbersylt