Färskostfyllda oxrullader med murkelsås
Oxrullader går ju att fylla med olika ingredienser. Idag har jag valt färskost med smak av kantarell, lök, bacon och kapris. Till det blev potatis och en riktigt god murkelsås.
Ingredienser: 4 portioner
600 g lövbiff
salt och peppar
2 msk smör
1 pkt färskost med kantarellsmak
1 liten gul lök, finhackad
3 skivor bacon, i småbitar
2 msk kapris
2 dl vatten
1 msk soja
1 grönsaksbuljongtärning
Murkelsås:
2 dl murklor, förvällda, hackade och sköljda. Eller så köper du murklor på burk förvällda och klara.
1 liten rödlök
1 msk smör
4 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
Salt och peppar
Gör så här:
Lägg ut lövbiffen på en skärbräda. Salta och peppra på köttet.
Blanda färskost, lök, bacon och lök.
Bred ut blandningen på lövbiffen. Rulla ihop dem hårt och fäst med en tandpetare.
Bryn rulladerna i smöret tills de får fin färg runtom.
Slå i vattnet, buljongtärningen och sojan i grytan och låt rulladerna bräsera under lock ca 30 minuter tills de är möra.
Gör såsen under tiden.
Bryn lök och svamp i smöret några minuter.
Slå på grädde, vitt vin, 3 msk av oxrulladsbuljongen, salt och peppar.
Låt koka ihop 10-15 minuter.
Lyft ur rulladerna ur buljongen och ta bort tandpetarna. Lägg i rulladerna i murkelsåsen och servera med kokt potatis, gelè och grönsaker.