Jordgubb och färskostfylld rulltårta
En riktigt god tårta med en creme cheese fyllning med färska jordgubbar i.
Ingredienser rulltårta: 10-12 bitar
3 stora ägg
2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 msk rapslja
Ingredienser fyllning:
225 g Philadelphia färskost naturell
1 1/4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 3/4 dl vispgrädde
2 -3 dl färska jordgubbar i mindre bitar
5-6 färska jordgubbshalvor att dekorera rulltårtan med
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 º C och lägg bakplåtspapper i en stor plåt, ställ åt sidan.
Vispa äggen ca 5 minuter med elvisp tills dem är ljusa och luftiga.
Tillsätt strösocker under fortsatt vispning och fortsätt för 2 minuter till. Tillsätt oljan.
Blanda mjöl, salt, bakpulver och vaniljsocker.
Vänd i smeten försiktigt utan att vispa tills den har blandats väl.
Häll smeten på bakplåtspapper på plåten och bre jämt. Grädda i mitten av ugnen för ca 10 – 15 minuter. Alla ugnar är olika så se till att du passar den för den bränns fort på slutet.
Vänd sockerkakan på ett bakplåtspapper som du har strött strösocker över och pensla med kall vatten innan du drar bort pappret försiktigt.
Täck med en fuktig handduk. Låt den kallna helt innan du fyller den med kräm.
Förbered fyllningen medan kakan kallnar. Börja med att vispa kraftigt färskost med strösocker i en skål.
Tillsätt vaniljsocker och vispgrädde i en konstant stråle under kraftig vispning. Krämen blir tjock. och lätt att spritsa. Ställ kallt tills du ska fylla rulltårtan.
Bre halva fyllningen på kakan, strö över jordgubbsbitar och rulla tårtan tajt.
Ställ på ett serveringsfat och dekorera med resterande kräm och jordgubbshalvor.