efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Kroppkakor med brynt smör

Kroppkakor med brynt smör

Finns det något godare än kroppkakor med brynt smör. Passa på om du har lite överbliven potatis eller koka lite extra och spara i kylen till nästa dag. Servera med brynt smör, rårörda lingon och gärna några extra skivor stekt fläsk.

Ingredienser: 4 portioner

  • 700 g potatis, mjölig

  • 1 dl potatismjöl

  • 3 äggulor

  • 50 g brynt smör

  • 1 tsk salt

  • 400 g rimmat fläsk

  • 1 gul lök

  • smör till stekning

  • 2 tsk kryddpeppar, mald

  • Rårörda lingon

  • Brynt smör

Gör så här:

  1. Skala och koka potatisen.

  2. Pressa den genom en potatispress och låt svalna lite.

  3. Rör i potatismjöl, äggulor, brynt smör och salt. Blanda till en smidig smet.

  4. Skär fläsket i små bitar och hacka löken. Bryn allt i smör i en stekpanna. Blanda i kryddpeppar. Låt svalna.

  5. Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull.

  6. Rulla ut potatisdegen till en rulle och skär ca 2 cm tjocka skivor. Ca 16 stycken.

  7. Gör en fördjupning i varje bit och fyll med fläsk och lökfyllning.

  8. Vik över degen över fyllningen och forma till bollar.

  9. Koka kroppkakorna några i taget, ca 5-6 minuter tills de flyter upp. Fånga upp med en hålslev.

  10. Servera rykande heta med brynt smör och rårörda lingon. Du kan också steka några fläskskivor att servera till.

IMG_3273.jpeg
IMG_3274.jpeg
IMG_3275.jpeg
IMG_3276.jpeg
IMG_3277.jpeg
IMG_3278.jpeg
IMG_3279.jpeg
Krämig räkpaj

Krämig räkpaj

Festliga potatisbakelser med vitlök och persilja

Festliga potatisbakelser med vitlök och persilja