Pasta och broccoligratäng
Gratäng i alla former är ju så himla gott. Till den här använder du valfri pasta, jag tog svampfyllda ravioli. Perfekt att göra om du får pasta över. Kokt broccoli, bacon och ostsås sen skjuts in i ugnen. Det är ju så smidigt med allt i en form. Går ju bra att förbereda också och sen bara köra lite längre i ugnen. Täck med folie om den blir för bränd.
Ingredienser: 4 portioner
4 portioner kokt pasta
200 g kokt broccoli
1 pkt bacon(140g), stekt i bitar
Ostsås:
2 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
3 dl grädde
1 tsk svartpeppar
1 tsk salt
3 dl riven ost
Gör så här:
Blanda pasta, broccoli och bacon i en form.
Smält smöret till ostsåsen i en kastrull. Vispa ner mjölet och fyll på med mjölk och grädde och koka ihop till en krämig sås. Salta och peppra och avsluta med att tillsätta den rivna osten.
Häll ostsåsen i formen med pasta, broccoli och bacon.
Gratinera ca 20 minuter i 225°.
Servera med en sallad.