Pastagratäng med mozzarella
Ikväll blev det snabblagat då köttfärssåsen redan fanns färdig i frysen. Bara att koka lite pasta, blanda med köttfärssåsen i en form och toppa med stora bitar mozzarella. Klart! Jag gör alltid en stor sats med köttfärssås och fryser in det som blir över så är det bara att ta fram när tiden för matlagning är liten.
Ingredienser:
4 portioner kokt pasta, jag tog penne
1 gul lök, hackad
500 g blandfärs
1 msk rapsolja
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor, pressade
500 g krossade tomater
1 msk kycklingfond
Salt och peppar
Chiliflakes
1 fpk mozzarella, ca 150 g
10 gröna oliver
Gör så här:
Fräs löken och färsen i oljan i en gryta.
Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med en stund.
Pressa i vitlöken och blanda ner tomatkross och kycklingfond.
Låt sjuda ca 10 minuter. Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
Sätt ugnen på 200°.
Blanda den färdigkokta pastan med köttfärssåsen i en ugnsform.
Lägg på bitar av mozzarellan och fördela oliverna över.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Servera med en god sallad.