efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Rabarberkaka

Rabarberkaka

Finns det något godare än den första rabarberkakan med de första späda rabarberna som tittar upp. Den här är överströsslad med mandelflarn och är så god serverad med vaniljvisp.

IMG_3580.jpeg

Ingredienser:

  • 150 g rumsvarmt smör

  • 3 dl strösocker

  • 2 ägg

  • 3 dl vetemjöl

  • 1 tsk bakpulver

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 2 rabarberstjälkar

  • Mandelflarn

  • Florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°.

  2. Smörj en springform med smör.

  3. Vispa smör och socker fluffigt.

  4. Tillsätt ett ägg i taget.

  5. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner i smeten.

  6. Bred ut smeten i formen.

  7. Skör rabarbern i tunna stavar och tryck ner i smeten. Strössla över mandelflarn.

  8. Grädda mitt i ugnen ca 40-50 minuter.

  9. Låt kakan kallna innan du tar ur den ur springformen.

  10. Pudra över lite florsocker och servera med vaniljvisp.

IMG_3581.jpeg
IMG_3582.jpeg
IMG_3583.jpeg
Krämig champinjonsoppa

Krämig champinjonsoppa

Asiatisk nudelwok med biff och grönsaker

Asiatisk nudelwok med biff och grönsaker