efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Tonfisklasagne

Tonfisklasagne

Lova att ni provar den här supergoda lasagnen med tonfisk istället för köttfärs. Ingen kokning av bechamelsås utan snabb, enkel och god.

Ingredienser. 4 personer

  • 1 gul lök

  • 2 morötter

  • 1 vitlöksklyfta

  • rapsolja

  • 400 g krossade tomater

  • 1 burk tonfisk i vatten

  • salt och peppar

  • chilipulver

  • 250 g keso

  • 12-15 lasagneplattor

  • 2 dl vispgrädde

  • 3 dl riven ost

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.

    Skiva löken och finhacka vitlöken. Riv morötterna. Fräs lök, vitlök och morötter i olja, tillsätt krossade tomater och tonfisk. Krydda och låt koka 5 minuter.

processed_IMG_20200220_171317.jpg
  1. Varva tonfisksås och lasagneplattor i en ugns-säker form

processed_IMG_20200220_172125.jpg

3. Klicka ut keson över lasagnen, häll på grädden och strö över osten.

4. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera med en god sallad.

processed_IMG_20200220_180201.jpg
Girasoli, fylld med basilika och ricotta i en het tomatsås

Girasoli, fylld med basilika och ricotta i en het tomatsås

Köttfärslimpa fylld med skinka och jalapenos

Köttfärslimpa fylld med skinka och jalapenos