Tonfisklasagne
Lova att ni provar den här supergoda lasagnen med tonfisk istället för köttfärs. Ingen kokning av bechamelsås utan snabb, enkel och god.
Ingredienser. 4 personer
1 gul lök
2 morötter
1 vitlöksklyfta
rapsolja
400 g krossade tomater
1 burk tonfisk i vatten
salt och peppar
chilipulver
250 g keso
12-15 lasagneplattor
2 dl vispgrädde
3 dl riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Skiva löken och finhacka vitlöken. Riv morötterna. Fräs lök, vitlök och morötter i olja, tillsätt krossade tomater och tonfisk. Krydda och låt koka 5 minuter.
Varva tonfisksås och lasagneplattor i en ugns-säker form
3. Klicka ut keson över lasagnen, häll på grädden och strö över osten.
4. Sätt in formen mitt i ugnen ca 25 minuter. Servera med en god sallad.