Turkisk bulgurpilaff med kikärtor och tomat
En enkel, god och smakrik Turkisk pilaff med bulgur, tomater, paprika och kikärtor. Du kan äta den vegetarisk eller med kyckling som jag gjorde ikväll. Servera med lite turkisk yoghurt.
Ingredienser:
2 msk olivolja
1 röd lök, hackad
1 paprika, tärnad
2 vitlöksklyftor finhackade
1 tsk spiskummin
1 krm kanel
1/2 tsk chiliflakes
1 msk tomatpuré
2 dl bulgur
400g krossade tomater
2 dl grönsaksbuljong
1 burk färdigkokta kikärtor
Salt och peppar
1 msk hackad persilja
Gör så här:
Värm oljan i en kastrull.
Stek lök och paprika i oljan på medelhög värme ca 10 minuter. Rör om emellanåt.
Tillsätt vitlök, kryddor och tomatpuré och fräs någon minut.
Häll i bulgur, krossade tomater, buljong och kikärtor. Låt koka upp och sänk sedan värmen och sjud under lock i ca 15 minuter.
Ta bort kastrullen från värmen och låt stå i 5 minuter.
Rör i persiljan och servera med en klick yoghurt och eventuellt kryddiga kycklingben.