efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Vietnamesisk färsbowl

Vietnamesisk färsbowl

En snabblagad och smakrik rätt som i originalreceptet görs på fläskfärs men du kan ta det som passar dig. Färsen blir karamelliserad i farinsockret och smakar otroligt gott. Variera också hettan med så mycket chili du vill!

Ingredienser: 4 personer

  • 500 g färs

  • Olja att steka i

  • 3 schalottenlökar, finhackade

  • 1 röd chili, hackad

  • 2 tsk riven ingefära

  • 2 vitlöksklyftor, hackade

  • Salt och peppar

  • 3 msk farinsocker

  • 2 msk fisksås

  • 1 lime, zest och saft

  • 2 vårlökar, skurna i tunna skivor

  • 1 röd chili, skuren i tunna skivor

Gör så här:

  1. Värm oljan i en stekpanna och fräs schalottenlök, chili, ingefära och vitlök i ca 2 minuter. Tillsätt färsen och låt den brynas tills den får färg. Salta och peppra.

  2. Tillsätt fisksås och farinsocker och låt allt steka och karamelliseras utan att röra någon minut. Rör om och låt steka en minut till. Upprepa tills det får fin yta.

  3. Tillsätt limezest och saft på slutet. Smaka av om det behövs mer salt, peppar eller chili.

  4. Strö över salladslök, chili och dekorera med limeskivor.

  5. Servera med ris.

IMG_3459.jpeg
IMG_3464.jpeg
Ugnsstekt falukorv med bostongurka

Ugnsstekt falukorv med bostongurka

Briochemunkar med moccakräm

Briochemunkar med moccakräm