efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Rabarberrutor

Rabarberrutor

Lättbakade frestelser med vårens första rabarber. Garanterat svåra att motstå!

Ingredienser: ca 35 st

  • 5 ägg

  • 4 1/2 dl strösocker

  • 5 3/4 dl vetemjöl

  • 1 1/2 tsk bakpulver

  • rivet skal av en citron

  • ca 500 g rabarber

  • ca 250 g smör eller margarin (kallt)

  • Pärlsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°.

  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Sikta ner mjöl och bakpulver i smeten, tillsätt citronzest och rör om försiktigt.

processed_IMG_20200321_113851.jpg

3. Bred ut smeten i en stor form med bakplåtspapper ca 30x40 cm.

4. Fördela den skurna rabarbern ovanpå smeten.

processed_IMG_20200321_114821.jpg

5. Hyvla över tunna skivor kallt smör med en osthyvel. Strö över pärlsocker.

processed_IMG_20200321_115142.jpg

6. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Låt kakan svalna något innan den skärs i rutor.

7. Pudra över florsocker och servera med vispad grädde eller vaniljglass.

processed_IMG_20200321_125702-01.jpeg
Biskvier i långpanna

Biskvier i långpanna