efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Biskvier i långpanna

Biskvier i långpanna

En enklare variant av de goda kakorna biskvier. Snabbt och lätt görs de i långpanna och skärs sen i rutor i valfri storlek.

Ingredienser till en form 25x30 cm 

  • 500 gram mandelmassa

  • 2 äggvitor

  • 1 dl strösocker

    Fyllning: 

  • 250 gram mjukt smör

  • 100 gram mjölkchoklad (daimsmak)

  • 1 tsk vaniljsocker

  • 3- 3 1/2 dl florsocker

  • 2 äggulor

Topping: 

  • 200 gram mörk choklad

Gör så här: 

  1. Ställ ugnen på 175 grader.

  2. Riv ner mandelmassan i en skål ( jag använde den grova sidan på ett rivjärn )

  3. Rör ihop med äggvita och socker.

  4. Klä en långpanna på cirka 25*30 cm och fördela ut fyllningen.

  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 – 15 minuter eller tills botten fått vacker färg.

  6. Under tiden rör du ihop chokladkrämsfyllningen. Smält chokladen över vattenbad och rör ihop med resten.

  7. Låt botten svalna något innan du breder ut chokladkrämsfyllningen. Ställ sedan i kylskåp och låt svalna helt.

  8. Smält sedan chokladen och bred över. Låt kakan svalna men låt inte bli för kall ( då är det svårt att få till snygga bitar) skär sedan  lagom stora portionsbitar.

processed_IMG_20200602_170700-01.jpg
Tranbärsbröd

Tranbärsbröd

Jordgubb-och färskostfylld rulltårta

Jordgubb-och färskostfylld rulltårta