efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Frallor

Frallor

Jag jobbar på en förskola och ibland på morgonen när jag öppnar så bakar jag frallor till frukost. Ibland är barnen med och ibland gör jag degen innan de första trippar in på morgonen. Doften av nybakat bröd är så härligt att mötas av när man kommer. Smör som smälter på de ännu varma frallorna och ostskivan som mjuknar av värmen gör att det saftas i munnen. Den här gången formades degen till små söta hundar med russin till ögon!

Ingredienser:

50 g torrjäst

5 dl Vatten

5 msk Olja

2 tsk Salt

Ca 14 dl Vetemjöl

0,5 dl linfrö

(Russin)

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 250 grader.

  2. Blanda jäst, salt, linfrö och ca 12 dl av vetemjölet.

  3. Tillsätt vatten och olja.

  4. Tillsätt mer mjöl tills du har en fin och jämn deg. Täck degen med en bakduk.

  5. Låt jäsa ca 20- 40 minuter.

  6. Stjälp upp på mjölat bord och dela degen i 12 bitar. Forma valfritt och lägg på plåt med bakplåtspapper.

  7. Låt jäsa under bakduk 20-40 minuter.grädda i mitten av ugnen i cirka 12-15 minuter.

  8. Ta ut frallorna och hoppas du får en smaklig måltid.

Rullrån

Rullrån

Grekiskt bröd

Grekiskt bröd