efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Kalljästa morotsfrallor

Kalljästa morotsfrallor

Goda frallor som blir så saftiga och får så fin färg av rivna morötter i degen. Gör degen på kvällen och baka ut till frallor. Jäs i kylen över natten och grädda dom direkt när du vaknar. Njut av nybakade, varma frallor till frukosten.

Ingredienser: 12 st

  • 25 g jäst

  • 2 dl mjölk

  • 2 dl vatten

  • 1 1/2 tsk salt

  • 2 msk rapsolja

  • 1 morot, finriven

  • 10-12 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och vatten och blanda tills jästen är upplöst.

  2. Tillsätt salt, rapsolja och rivna morötter.

  3. Tillsätt vetemjöl, lite i taget till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

  4. Dela degen i 12 bitar och forma dem till runda frallor.

  5. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa övertäckta i kylen över natten. (Om du inte vill jäsa dom över natten låter du dom jäsa ca 45 minuter innan du gräddar dom).

  6. Ta fram bröden på morgonen och sätt ugnen på 250 grader.

  7. Grädda bröden mitt i ugnen i 12-15 min. Låt dem svalna på ett galler.

IMG_2641.jpeg
Lingonlimpa med valnötter

Lingonlimpa med valnötter

Citronmarängpaj

Citronmarängpaj