efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Silviakaka i långpanna

Silviakaka i långpanna

En god, saftig och snabb kaka med vaniljglasyr, överströdd med kokos som du gör i långpanna. Skär i lagom stora bitar och frys in de som inte går åt.

Ingredienser: ca 24 bitar

  • 4 st ägg

  • 4 dl strösocker

  • 4 dl vetemjöl

  • 1 msk vaniljsocker

  • 1 msk bakpulver

  • 2 dl kokhett vatten

    Glasyr:

  • 200 gram smör

  • 3 dl florsocker

  • 1 msk vaniljsocker

  • 3 äggulor

    Garnering:

  • Ca 1 dl riven kokos

Gör så här:

  1. .Sätt ugnen på 175 grader och täck din långpanna med bakplåtspapper. Min är ca 20x30 cm.

  2. Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp i en bunke.

  3. Sikta ner vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott.

  4. Tillsätt det varma vattnet och vänd försiktigt ihop till en jämn smet.

  5. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter eller tills en sticka kommer ut torr från kakan. Låt kakan svalna helt och hållet innan du toppar med glasyr.

  6. Glasyren: Smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor. Ställ svalt innan du skär den i bitar.

  7. Servera direkt och njut! Frys in de som inte går åt.

Kardemummakakor med rabarbersylt

Kardemummakakor med rabarbersylt

Chocolate chip cookies med havssalt

Chocolate chip cookies med havssalt