efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Chapati, indiska bröd

Chapati, indiska bröd

Chapati är ett lättbakat indiskt tunnbröd. På 3 ingredienser gör du degen, kavlar och steker i stekpannan. Så gott att doppa i soppa, en mustig gryta eller bara bre på någon god röra och äta som de är.

Ingredienser: 8 bröd

  • 3 dl vetemjöl

  • 1, 5 dl vatten

  • 0,5 tsk salt

Gör så här:

  1. Blanda mjöl, salt och vatten i en bunke. Knåda ihop den till en smidig deg.

  2. Dela degen i 8 bitar och rulla till bollar.

  3. Kavla ut på mjölat bord till ca 15 cm runda bröd.

  4. Stek bröden i en het, torr stekpanna ca 1 minut på varje sida.

  5. Lägg under en handduk för att hålla värmen och servera direkt.

  6. Recept på en snabblagad och god blomkålssoppa med indiska smaker hittar du här.

Surdegsbröd med frukt och nötter

Surdegsbröd med frukt och nötter

Vitlöksbröd med flingsalt

Vitlöksbröd med flingsalt