efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Focaccia med tomat, basilika och oliver

Focaccia med tomat, basilika och oliver

Ett gott italienskt bröd som ofta bakas ut i långpanna. Kan fyllas med många saker men jag har valt mina favoriter, tomat, basilika och oliver.

Ingredienser:

  • 25 g jäst

  • 3 dl ljummet vatten

  • 0,5 dl olivolja

  • 2 msk honung

  • 1 msk flingsalt

  • 7 dl vetemjöl special

  • olivolja, till plåten och utbakning

  • flingsalt, till plåten och utbakning

  • Ca 250 g körsbärstomater

  • 1 kruka färsk basilika

  • Ca 150 g kärnfria oliver

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220 grader varmluft.

  2. Blanda ut jästen med vatten, olivolja, honung och flingsalt i en bunke.

  3. Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en deg och knåda den i cirka 5 minuter.

  4. Jäs degen till dubbel storlek i en bunke täckt med bakduk, i cirka 35 minuter.

  5. Sätt ugnen på 220 grader, varmluft.

  6. Häll ut degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar, knåda den lite och lägg på två oljade plåtar med lite flingsalt i botten.

  7. Platta ut degarna tills de är cirka 1-2 cm tjocka och låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter.

  8. Sätt fingrarna i degen så att det formas en massa hål, ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt. Strö över tomater, oliver och basilika och tryck ner i degen.

  9. Baka bröden i ugnen tills de är gyllene, cirka 10 minuter.

processed_IMG_20200421_162246.jpg
IMG_20200421_172856_01.jpg
Screenshot_20200421-201306.jpg
Tranbärsbröd

Tranbärsbröd

Pumpasoppa med rosmarinscones

Pumpasoppa med rosmarinscones