Churros med chokladsås
Dessa krispiga underverk som helst doppas i en god chokladsås. Himmelskt gott!
Åt dessa för första gången när jag var och hälsade på sonen när han bodde i Barcelona. så utsökt goda. Alldeles nyfriterade små underverk som doppas i chokladsås. Till det en stark kopp kaffe. Var tvungen att pröva när jag kom hem och de blev nästan ännu godare och inte alls svåra att göra.
Churros med chokladsås
Ingredienser
1 1/2 dl vatten
1 1/2 dl mjölk
125 g
1 krm saltsmör
2 msk strösocker
3 1/2 dl vetemjöl
3 st ägg
ca 1 1/2 l rapsolja till fritering
Chokladsås
200 g smält mörk choklad
0,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
Sänk värmen en aning. Tillsätt mjöl, lite i taget, och rör med en slev tills degen är väl blandad och formad till en boll. Ta från värmen och lägg degen i en skål.
Vispa degen med elvispens degkrokar i ca 5 minuter.
Tillsätt äggen ett i taget. Vispa till en slät smet. Häll smeten i en spritspåse med en stor stjärntyll.
Värm upp olja till ca 180°C i en medelstor kastrull.
Spritsa smeten ned i kastrullen i ca 10 cm långa bitar. Klipp av med en sax. Fritera 5-6 churros i taget tills gyllene. Vänd sida på dem då och då. Ta upp med hålslev och låt rinna av på hushållspapper.
Rulla churros i socker.
Chokladsås
Gör en snabb och enkel chokladsås genom att blanda 200 g hackad mörk choklad med 1⁄2 dl vispgrädde i en kastrull på svag värme. Rör om tills all choklad har smält.