efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Dutch babies med lemoncurd och blåbär

Dutch babies med lemoncurd och blåbär

Dutch babies är en fluffig ugnspannkaka som man kan äta både till frukost, lunch eller till efterrätt beroende på vad du fyller den med. Jag hittade dessa söta små minipannor i gjutjärn som jag använder men det går lika bra att göra den i en stor gjutjärnspanna och skära i portionsbitar efteråt. De här fyllde jag med lemoncurd och blåbär till efterrätt. Supergott och enkelt!

Ingredienser: 8 småpannor eller 1 stor

Dutch babies smet

  • 2 msk smör

  • 3 stora ägg

  • 1 dl mjölk

  • 1 dl vetemjöl

  • 2 msk socker

  • 1 nypa salt

Fyllning

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°.

  2. Lägg smöret i gjutjärnspannan och sätt in i ugnen en kort stund tills smöret smält.

  3. Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten och häll i den varma pannan.

  4. Sätt in i ugnen och grädda i ca 15-20 minuter tills den puffar upp och får fin färg.

  5. Låt kallna och fyll med lemoncurd och blåbär. Pudra över florsocker innan servering.

  6. Servera och njut!

Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Adjustments.jpeg
Kalvdans

Kalvdans

Limecheesecake i glas

Limecheesecake i glas