efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Mango och yoghurt-pannacotta

Mango och yoghurt-pannacotta

En jättegod pannacotta med 2 smaker. En mango och en limesyrlig yoghurtpannacotta.

Ingredienser: 4 portioner

Mangopannacotta

  • 4 dl vispgrädde

  • 1/2 dl strösocker

  • 3 blötlagda urkramade gelatinblad

  • 250 g fryst tinad mango

  • 1 1/2 msk färskpressad citronjuice

    Yoghurtpannacotta

  • 2 dl vispgrädde

  • 1/2 dl strösocker

  • 1 tsk finrivet limeskal

  • 2 blötlagda urkramade gelatinblad

  • 2 dl turkisk yoghurt (10%)

    Till servering

  • mango

  • blåbär

  • Citronmeliss

Gör så här:

Mangopannacotta: 

  1. Koka upp grädde och socker. Ta från värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen.

  2. Tillsätt den tinade mangon och citronjuicen. Mixa slätt.

  3. Fördela i portionsglas. Ställ i kylen minst 2 timmar.

Yoghurtpanacotta: 

  1. Koka upp grädde, socker och limeskal. Ta från värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen.

  2. Låt svalna ca 5 minuter.

  3. Sila och rör ner yoghurten.

  4. Fördela i glasen. Ställ tillbaka i kylen i ytterligare ca 2 timmar.

Till servering: 

Toppa med mango, blåbär och citronmeliss.

IMG_2934.jpeg
Saffranspäron i konjak

Saffranspäron i konjak