Mango och yoghurt-pannacotta
En jättegod pannacotta med 2 smaker. En mango och en limesyrlig yoghurtpannacotta.
Ingredienser: 4 portioner
Mangopannacotta
4 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
3 blötlagda urkramade gelatinblad
250 g fryst tinad mango
1 1/2 msk färskpressad citronjuice
Yoghurtpannacotta
2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk finrivet limeskal
2 blötlagda urkramade gelatinblad
2 dl turkisk yoghurt (10%)
Till servering
mango
blåbär
Citronmeliss
Gör så här:
Mangopannacotta:
Koka upp grädde och socker. Ta från värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen.
Tillsätt den tinade mangon och citronjuicen. Mixa slätt.
Fördela i portionsglas. Ställ i kylen minst 2 timmar.
Yoghurtpanacotta:
Koka upp grädde, socker och limeskal. Ta från värmen. Rör ner de urkramade gelatinbladen.
Låt svalna ca 5 minuter.
Sila och rör ner yoghurten.
Fördela i glasen. Ställ tillbaka i kylen i ytterligare ca 2 timmar.
Till servering:
Toppa med mango, blåbär och citronmeliss.