efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Maränger med choklad

Maränger med choklad

De här chokladmarängerna blir så där sega men ändå frasiga på ytan. Så goda att äta som dom är eller med en klick grädde eller glass.

Ingredienser: 10 st

  • 3 äggvitor

  • 2 1/2 dl strösocker

  • 100 g choklad (mörk eller ljus)

Gör så här:

  1. Förbered en plåt med bakplåtspapper och sätt ugnen på 140 grader.

  2. Häll upp äggvita och strösocker i en väl rengjord bunke. Placera bunken över en kastrull med sjudande vatten. Vispa då och då tills äggvitorna når en temperatur på 55-60 grader. Du kan känna med fingret om det finns sockerkristaller kvar, om det inte gör det då är det klart.

  3. Ta bort skålen från vattenbadet och vispa med elvisp på hög hastighet i ca 10 minuter eller tills du har en fast och glansig maräng och skålen känns sval.

  4. Smält chokladen och vänd runt 1 gång. Blanda inte för mycket, det ska vara ett marmorerat mönster.

  5. Klicka ut stora maränger, ungefär 10 stycken beroende på storlek, med hjälp av två skedar. Ställ sedan in i mitten av ugnen och grädda i 35-40 minuter.

  6. Stäng av ugnen, sätt en träslev vid luckan så det blir en glipa och låt marängerna stå kvar i eftervärmen tills dom svalnat helt.

  7. Förvara marängen torrt i en burk.

Mini creme brulée cheesecake

Mini creme brulée cheesecake

Smörkakor

Smörkakor