efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Rostbiff sous vide

Rostbiff sous vide

Fick en sous vide i julklapp. Metoden innebär att man tillagar maten i lufttät plastpåse som tillslutits under vakuum och sedan placeras i ett vattenbad. Tänkte prova en hel rostbiff.

Krydda en rostbiff med massor av salt, peppar och färska örter.

Vakuumpacka den.

Sätt ditt bad på 55°C och lägg ner köttet. Låt det ligga ca 8 timmar.

processed_IMG_20200119_171532.jpg

Ta sedan ut köttet ur påsen och stek yta på det i smör på väldigt hög temperatur.

processed_IMG_20200119_192805.jpg

Låt köttet vila innan du skär upp det.

processed_IMG_20200119_193754.jpg

Servera tex med potatisbakelse, svampsås och en god sallad.

Carnitas

Carnitas