efb front.jpg

Hej!

Välkommen till min blogg. Jag heter Erika och skriver aktivt om mina intressen inom mat, bak och pyssel. Här hittar du inspiration på alltifrån goda middagar, snabba luncher och mängder med olika pyssel!

Gochujang kyckling

Gochujang kyckling

Gochujang kyckling är riktigt god med asiatiska smaker som gochujang, som är en koreansk chilipasta, lime, vitlök och ingefära. Toppa det hela med jordnötter, sesamfrön och servera med kimchi och ris.

Ingredienser: 4 portioner

  • 800 g kycklingfilé

Gochujangsås:

  • 1 dl gochujang, koreansk chilipasta

  • 1/2 dl japansk soja

  • 1/2 dl honung

  • 2 msk risvinäger

  • 2 msk färskpressad limejuice

  • 2 msk sesamolja

  • 3 msk rapsolja

  • 4 vitlöksklyftor, pressade

  • 2 cm färsk ingefära, riven

Topping:

  • Jordnötter, finhackade

  • Limeklyftor

  • Sesamfrön, rostade

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Blanda alla ingredienser till såsen i en kastrull och låt koka ihop några minuter.

  3. Skär kycklingen i mindre bitar och lägg i en ugnsform. Pensla med hälften av gochujangsåsen och ställ in i ugnen i ca 20 minuter tills kycklingen är färdig.

  4. Häll av vätskan som bildats i pannan. Strö över sesamfrön.

  5. Servera med ris, limeklyftor, jordnötter, kimchi och såsen som blev över.

Marockansk kycklinggryta med linser

Marockansk kycklinggryta med linser

Kycklinggratäng med hetta

Kycklinggratäng med hetta