Honungsglacerad kyckling med kryddigt ris
En saftig och god kyckling med röda granatäppelkärnor, torkade tranbär, pistagenötter, persilja och ett gyllene ris med gurkmeja. Alltihop en fröjd för både mun och öga.
4 portioner
Ingredienser:
Till kycklingen:
1 msk rapsolja
1 kg kycklingben
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk vitlökspulver
1 krm kanel
salt och peppar
2 msk honung
Till riset:
4 portioner basmatiris
2 msk smör
1 gul lök
3 vitlökar
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
1/2-1 dl torkade tranbär
Garnering:
Pistagenötter
Granatäppelkärnor
Persilja
Gör så här:
Krydda kycklingen med gurkmeja, spiskummin, vitlökspulver, kanel, salt och peppar.
2. Bryn kycklingen i en gryta och stek på lägre värme tills den nästan är klar. Ringla över honungen och stek en liten stund tills kycklingen är genomstekt.
3. Under tiden, koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
4. Lyft ur kycklingen från grytan och håll varm under folie. Smält smöret och tillsätt lök och vitlök och stek tills löken mjuknat och blivit brun.
5. Tillsätt riset, tranbären och kryddorna. Låt allt steka en stund så smakerna blandas.
6. Lägg i kycklingen och garnera med pistagenötter, granatäppelkärnor och persilja