Jamaica Jerkkyckling
En kryddstark kycklingrätt som ska marineras några timmar innan tillagning. Grilla eller kör i ugnen och servera med ris.
Ingredienser: 6 portioner
1/2 gul lök, i mindre bitar
1 salladslök, i mindre bitar
1/2 paprika, i mindre bitar
1/2 habanero chili, i mindre bitar
1 vitlök
2 tsk 5 peppar
2 tsk malen kryddpeppar
2 tsk svartpeppar
1/2 tsk torkad timjan
1/2 tsk salt
1/2 dl sojasås
1 msk rapsolja
1 msk limejuice
1 kg kycklingfiléer i bitar
Gör så här:
Blanda alla grönsaker och kryddor i en matberedare tills det blir som en pasta. Tillsätt soja, lime och olja och kör runt till en marinad.
Häll marinaden i en stor skål och tillsätt kycklingen. Rör om så marinaden täcker alla bitar. Ställ i kylen minst 3 timmar, helst över natten.
Trä upp kycklingen på spett och grilla tills de är gyllenbruna och klara inuti. Servera med tex det här receptet på Spicy rice!